lørdag 24. januar 2009

Musikk uten store gulv/vegg høytalere.

I morgen drar jeg og Konrad ut på litt "gutteoppdrag".
I huset er rørlegger og elektriker snart ferdig med sitt bidrag før veggene kles igjen. Da må vi nytte anledningen og legge inn noen titall meter med korrugert plastrør rund til diverse rom.

Gode og rimelige høytalerledninger finner vi etter anbefaling på Biltema. Jeg har etter nøye vurdering endt på kun høytalere i tak. Heldigvis har utviklingen her gjort store fremskritt de senere år. Det er for lengst slutt på "heislyd". Hvile rom som blir de utvalgte er ennå ikke bestemt, men det er nå muligheten er der så de fleste får sikkert rør strekt. En trenger jo ikke nytte de alle nå. Kjører sannsynligvis systemet fra Sonos som jeg har fått demonstrert, deilig lyd, og er enkelt å bygge ut.

Litt reklame: (Sakset fra en test på nettstedet; http://www.dingz.no/php/art.php?id=280907) med litt redigering av meg...

"Med Sonos Digital Music System kan du høre på musikken du har liggende på datamaskinen og nettverket ditt, uansett hvor i huset du befinner deg. Systemet kan styres fullt og helt via en fjernkontroll med stor fargeskjerm og skrollehjul.

Musikk fra alle kroker.
Sjefsdronningen i systemet er selve fjernkontrollen. Denne er utstyrt med stor fargeskjerm og navigasjonshjul (noe Apple helt sikkert setter pris på). På skjermen har du oversikt over alle soner (rom), og du kan bestemme hva som skal spilles på for eksempel stua, kjøkkenet eller badet. Dermed kan far høre på sin RedHot, og barna på Hakkebakkeskogen.

Å navigere i menyen med hjulet er like enkelt som å helle melk fra en kartong. Herfra kan du navigere mellom sonene, eller justere alt fra volum til bassnivå på låtene. Videre kan du legge til sanger på venteliste, eller oppdatere musikkbiblioteket. Blir du lei av musikken du har liggende på PCen kan du heller leke deg med nettradiodelen. Sonos har bøttevis med forhåndslagrede radiostasjoner, så her burde alle finne noe de liker. "

Høres bra ut dette, vi skal også en tur nedom HiFi-klubben i Sandnes for å diskutere best mulig plassering av høytalere.
Link for de interesserte her.
http://www.hifiklubben.no/produkter/traadloes_lyd/sonos_multi-room_music_system__hvit.htm

2 kommentarer:

Anonym sa...

Weeee =D
Så stiligt!

Papilio sa...

Hmmm, ja, men far i huset skal ha full råderett! Hehe...